Spildevandsplan for Kolstrup og Bjerndrup udsættes

Boligejere i Kolstrup og Bjerndrup får mindst et år ekstra, før de skal kloakere deres ejendomme.

Da de nationale vandmiljøplaner blev underkendt tidligere, havde det afsmittende effekt på de kommunale spildevandsplaner. I Kolding Kommune har man vurderet konsekvenserne, og på byrådets møde den 12. august blev det besluttet at tage områderne Kolstrup og Bjerndrup ud af spildevandsplanens tillæg 3, der desuden dækker Stepping og Frørup.

Dette skyldes, at kloakeringen i dette område hvilede på beslutninger fra den nu underkendte vandmiljøplan. Det er stadig kommunens ønske at håndtere spildevandet i områderne som beskrevet i spildevandsplanen, men det juridiske grundlag er tidligst på plads om et år.

For Stepping og Frørup er der ingen ændring. Anlægsarbejdet med den kommunale kloakering påbegyndes derfor, og det forventes, at ejendommene kan tilsluttes inden udgangen af 2013.

De ejendomme, der skal have en lokal løsning i stedet for den offentlige kloakering, kan forvente at modtage et varsel om påbud i september eller oktober, hvorefter der vil være en frist på seks måneder til at etablere løsningen.

Hele tillæg 3 til spildevandsplanen kan ses på Kolding Kommunes hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *