Samvirke er nomineret til Årets Forening 2013

Hvert år uddeler Kolding Kommune prisen som Årets forening til en forening godkendt under Fritidsrådet. Prisen uddeles i forbindelse med Fritidsfesten,….. der er en tak til hele foreningslivet for det store arbejde, der foregår på frivillig basis. Prisen som Årets forening 2013 uddeles til en af følgende 3 nominerede foreninger:

Kolding Windsurfing Klub

Kolding Windsurfing Klub har eksisteret i 21 år og har i alle årene haft fremgang i medlemstallene.

Fremgangen skyldes primært, at klubben har arbejdet målrettet på at tiltrække og fastholde unge mennesker og har gennem alle årene fostret nye og attraktive projekter for målgruppen.
Herunder kan nævnes som “Kids on Board sidst i 90’erne, Den Blå Legeplads, med windsurfing for børn helt ned til 7-års alderen og senest og ikke mindst, som “Fyrtårnsklub”, med formål at lave aktiviteter for teenagere og dermed fastholde denne målgruppes interesse for en sund og aktiv sport, i naturen og i et godt socialt fællesskab.

Kolding Windsurfing Klub er organiseret under Dansk Sejlunion (DS) og klubben har altid været i tæt samarbejde med DS og er ofte blevet fremhævet som det gode eksempel. Eksempelvis var KWK den første windsurfing klub i Danmark, der opnåede godkendelse som “Ungdomsvenlig Sejlklub” og er senest som den eneste windsurfing klub udvalgt som “Fyrtårnsklub”, som skal vise vejen for andre sejl-og windsurfing klubber i Danmark.

På trods af det store engagement for børn og unge glemmer klubben ikke de øvrige aldersgrupper og klubben rummer såvel hele familier, for hvem surfsporten er blevet en familie-sport, som midaldrende og selv ældre, begyndere som erfarne windsurfere. Er man først blevet medlem, viser erfaringen, at det er et medlemskab, der kommer til at løbe over mange år.

Der er et aktivt og godt socialt liv i klubben, hvor der også fokuseres på andre aktiviteter end windsurfing og der støbes nye venskaber, på tværs af generationer og sociale skel.

Michael Nexø formand for Kolding Windsurfing Klub siger: “Vi er glade for og beæret over nomineringen. Det falder godt i tråd med det, klubben har arbejdet for de sidste år. Det er et kæmpe skulderklap at være blandt finalisterne, så det er vi stolte over.”

 Kolding Windsurfing Klub Summercamp

Samvirke Stepping IF

Samvirke Stepping en traditionel idrætsforening, men er også meget mere. Det er en idrætsforening for ALLE store som små, unge som gamle. I Stepping Sogn bor der ca. 950, i 2012 var der ca. 560 medlemmer og der er kommet flere til i 2013.

Samvirke Stepping har mange forskellige aktiviteter på programmet såsom fodbold, gymnastik, badminton, boksning, motionscenter, lege-være-dag om formiddagen, taekwondo, ungdomsklub og håndbold. Det sociale vægtes meget højt uanset hvilken aktivitet, der dyrkes i foreningen. Fællesspisning foregår flere gange om ugen og flere gange i løbet af året er der med stor opbakning til overnatningsarrangementer i de forskellige afdelinger.

Det der kendetegner Samvirke Stepping er alle de mange ildsjælene, der driver foreningen. De mest ihærdige ildsjæle har kunnet fejre 20 års og endda 50 års jubilæum.

Samvirke Stepping er involveret i rigtig meget andet i lokalområdet såsom Minibyfest, kræmmermarked og sangaftner. Alle står sammen og bakker op, når der er modgang og glædes og er stolte, når der er fremskridt. Samvirke Stepping IF er ikke en elite idræts forening, men en dejlig bredde idrætsforening, hvor der er plads og brug for alle.

Trekløverhallen og foreningen fungerer som et moderne forsamlingshus og bagved hallen har frivillige f.eks. anlagt en petanque bane til fri afbenyttelse for alle. De frivillige bidrog ligeledes i stor stil, da Trekløverhallen blev ombygget.

I Stepping er der et fantastisk godt samarbejde på kryds og tværs af foreninger og institutioner. Det er med stolthed, at alle i Stepping kan sige, at det er “VORES” forening. Ingen skal føle sig uden for fællesskabet, ALLE er velkommen.

Randi Hansen, der har indstillet foreningen udtaler: “Det er super fantastisk, der er blevet lagt mærke til det arbejde, der bliver lavet i Stepping.” Hun skynder sig at sende rosen videre: “Det vigtigste er dog de unge mennesker, der er dem, der skal fremhæves og roses.”

Taekwondo Stepping IF

Kolding Klatreklub

Kolding Klatreklub har siden årets start mere end fordoblet sit medlemsantal, så der nu er omkring 100 medlemmer. Frivillige instruktører har før sommerferien oprettet et juniorhold, for børn og unge i 3 til 16 års alderen. Holdet er en kæmpe succes, således at der snart ikke er plads til flere på holdet.

 

Kolding Klatreklub er kendetegnet af en stor skare af frivillige ildsjæle. De lægger rigtigt meget tid i klubben til daglig og til afvikling af arrangementer og udbygning af klubbens faciliteter. De frivillige har siden januar 2013 bygget hele to boulder, så klubben kunne være klar til den nationale klatrekonkurrence Bloc Comp midt i september.  Konkurrencen var den første i Trekantsområdet nogensinde. Derudover bliver alle klatreruter i klubben pillet ned og nye bliver sat op hvert halve år, for at holde variationen for klatrene.

I løbet af året har klubben arrangeret flere klatreture til ’rigtige’ klipper i udlandet, hvor børn og unge har været med. Klubben har desuden lavet flere gratis aktiviteter for Koldings borgere, såsom gratis klatrevæg til Kulturnatten. Klubben holder åbent hus to gange om året, hvor der er gratis at prøve klatring.

Over sommeren gennemgik klubben en sammenlægning med Fredericia Klatreklub, hvilket har givet mulighed for at udbygge Kolding Klatreklubs faciliteter med en ny 12,5 m høj klatrevæg på 210 m2, som vil stå klar lige inden jul. Ambitionerne stopper dog ikke her, planen er at udbygge yderligere i hallen på Dalbygade.

Dansk Klatreforbund er meget positiv og spår, at klubben let kan nå 300-500 medlemmer indenfor 5 år, hvis klubben kan få bygget faciliteterne. Derfor har Dansk Klatre Forbundet netop indgået en eksklusiv aftale med Kolding Klatreklub, om brug af Kolding Klatreklub som showcase for facilitetsudvikling og organisationsudvikling.

Formanden for Kolding Klatreklub Jens Winbladh er stolt: ”Vi takker for anerkendelsen, men uden de frivillige ville det slet ikke kunne lade sig gøre. Klubben har en masse ildsjæle der igen og igen trækker i arbejdstøjet og allerede inden jul står 220 m2 væg klar, takket være dem.”

Kolding Klatre Klub

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *