“Lær din naboby at kende” en succes

“Lær din naboby at kende” var temaet for et fællesarrangement mellem Ødis og Stepping. På en skøn efterårsdag i september mødte 40-50 mennesker op på ålefarmen i Ødis. Her blev der fortalt om åleopdræt og produktion af kaviar fra størren. Ålene modtages fra England og Frankrig når de vejer 1 gram. Efter 1½ år vejer de 150 gram og bliver eksporteret levende til Italien, hvor de bliver slagtet.Ålefarmen huser også 10-12 internationale forskere, som forsøger at få ål til at yngle i fangeskab. Det er endnu ikke helt lykkedes – rekorden er 18 dage. 
Herefter gik turen til Søren Cip i Stepping, som fortalte om hans liv som billedhugger. Han laver bl.a. små og store skulpturer i træ, sten og is. Isen producerer han selv i hans ismaskiner. Isen bliver lavet efter det omvendte princip af, hvordan det foregår i de finske elve. Her flyder vandet under isen, som bliver tykkere og tykkere efterhånden, som det fryser. I Sørens maskine bliver vandet istedet pumpet langsomt rundt over isen. Han leverer store isblokke til bl.a. kunstnere og konditore i ind- og udland.
I Steppings nye forsamlings hus blev der budt på kaffe og lækre lagkager, hvorefter børnene kunne lege i det store skumbad på sportspladsen.

Se billeder fra dagen her…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *